De oprichting van SBH

Hoe het allemaal begon..

Wegkijken van een probleem zal het probleem nooit vanzelf oplossen. Succes overkomt je niet, het is het resultaat van een inspanning. Een inspanning om een betere wereld te creëren waarin kinderen gelijke kansen en mogelijkheden krijgen, ongeacht hun status.

De bestuurders en vrijwilligers van de stichting hebben elkaar leren kennen in April 2021 tijdens de campagne van baby Irmak die lijdt aan de spierziekte SMA.

Video afspelen

Het idee om een stichting op te richten is ontstaan tijdens de campagne van baby Irmak. In deze periode hebben wij meer inzicht gekregen in het problematiek waar gezinnen van kinderen met SMA tegenaan lopen. Een voorbeeld hiervan is, dat veel gezinnen genoodzaakt zijn om donaties via persoonlijke rekeningen op te halen, omdat zij niet worden gesteund door een stichting. Het risico hiervan is dat je geen zekerheid hebt van de veilige overdracht van opgehaalde donaties. Ouders zijn machteloos en willen koste wat het kost het leven van hun kind redden. Ons doel was om op een wettelijk verantwoorde manier de nodige steun te kunnen bieden aan deze gezinnen. 

SBH is in het leven geroepen om er voor te zorgen dat ouders zorgeloos campagne kunnen voeren in Europa. 

SBH ontlast de gezinnen van zorgen zoals;

  • waarborging van de veiligheid van opgehaalde donaties 
  • het bieden van verschillende Internationale betaalplatformen
  • naamsbekendheid voor de campagne

Zo kunnen de ouders zich volledig richten op het voeren van hun campagne.

We herkenden allemaal het volgende; wegkijken? Nooit! Doen alsof je doof bent? Zeker niet! Maar wel: hoe kan ik helpen? Ik ken wel iemand uit mijn netwerk die wat kan betekenen! Ik benader mijn whatsapp groepen..! Özlem Yilmaz- Duru', oprichter SBH

Steun Saved by Humanity

We zijn op een missie: de wereld ‘Leefbaar & gezond’ maken.